Monday, October 12, 2009

Perihal Rambut

Aku B.O.T.A.K ?? oohh memang TIDAK!! Tak bley aku bayangkan rupa aku kalu one day aku terpaksa memotong botak rambut aku nih.

Kata orang, rambut adalah mahkota kepada wanita? Itu la yg org kata..kan? Tapi kalau bg si lelaki a.k.a jantan ni, apakah mahkota kitorang selain tuuuuuuttttttt nih? (censored!) Nak tak nak, rambut juga memainkan peranan penting utk si lelaki ni, betul tak? saper setuju angkat ibu jari kaki korang!!

Yup!! pada aku sgt penting! Selain rambut yg melambangkan jatidiri kita, rambut juga boleh jadi penentu kepada org lain betapa kita ni seorang yg pandai menjaga kebersihan diri atau sebaliknya. Rambut juga mungkin menjadi contoh tahap ke'skema'an diri korang kan.. hehe.. saper tahu?? kan..Tak perlu la nak hurai kan sbb aku yakin korang semua tau kesimpulannya bagaiman. Iye dak?

Dolu² masa kecik², sikat bahagian tepi mmg adalah keutamaan kalau nak pergi sekolah. Licin, kemas dan rapi. Seurat rambut pon tak terkeluar. Pakai pulak minyak rambut Code 10 yg krim tu.. bila basah rambut tu, nampak la aliran yg mcm susu tu dari celah² rambut. Dah besar skit, baru la pandai nak sikat rambut sendiri, nak gi potong rambut sendiri.. dan igt lagi aku waktu dulu dgn fesyen rambut GQ yg slalu jd ikutan budak² remaja sezaman aku.. Tapi sekarang lebih trendy dan menarik..( i Guess so!!)

Aku sgt mementingkan penjagaan rambut. Siyesss nih!!! Even rambut aku tak le se'sehat' rambut korng (ada gak uban...but no kelumumur), aku tetap rasa kan yg penjagaan rambut pd diri aku sgt penting. Saper yg kenal aku dgn rapat sure tau cam ne reaksi aku bila berdepan dgn perkara berkaitan rambut dan yg sewaktu dgnnya.
"Pernah tak korang mengalami situasi di mana korang dah gigih berbulan-bulan simpan rambut utk biar rambut korang seperti rambut selebriti pojaan hati korang, tapi... bila gi saloon/kedai mamak utk alter rambut tu... tup² jadi yg tak sepatutnya.. apa korang rasa??"

Sentap? Bengang? Stress?Tensen? Rasa cam nak bakar je kedai gunting tu? Bla..bla.. bla...

Actually, tu semua yg aku rasa skang nih!! Dah berbulan aku nak maintain rambut aku ni, just alter skit² je sbb aku sgt admire patern rambut cam gambar kat bwh ni,

at last, si mamak ni pi potong pendek lak rambut aku... huaaargggg.... !! Depressed tul aku! Nak kena simpan balik rambut aku kasi panjang skit. Tak dpt rambut cam gambar kat atas nun pon tak pe la, atleast sumthing yg aku puas ati kan.. tapi... terpaksa la dulu 2-3 bulan lg nampaknya... sedey!!

14 comments:

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

perempuan kalau ada masalah rambut boleh lagi bertudung litup, kalu lelaki alamatnya bertopilah ke mana2 jeh... =D

farish H said...

suke rmbut cm z!

Farazila said...

erk..kakak sy ade saloon..
sila pergy yea...

Lyn Yusoff said...

potong lah rmbut mengikut muka anda..
klu tak nnti tak hemsem plak..
hehhee

Adam Arjuna said...
This comment has been removed by the author.
Adam Arjuna said...

Comment to anuar :

kan.. setuju dgn nuar,
kalu pompuan senang cover, kalu laki, adoyai.. topi je la jawabnya utk cover rambut yg tak menjadi...
otherwise ---> botak je! hehe


Comment to rizz :

yup!
i like it too..
nampak cool jer...kan..

Adam Arjuna said...

Comment to farazila :

haha!! sempat wat promosi nampak!
kasi la address skali cik fara, kalu tak.. mana org nak tau kedai kat ner.. hehe

err... ada discount utk saya tak? ahaks!!


Comment to Lyn Yusoff :

yup! setuju!!
tp kalu dah tersilap potong, bukan boley nak sambung balik.. huaaarrgghh...
btw, kalau tak ensem.. potong cam ne pon tak nampak ensem pon.. hehe :P

KeMatZ said...

hemmm.... ko berambut panjang....
boleh ke... bukannya ko ada pantang ke...

Adam Arjuna said...

kata kau kan.... hehhe
tu la dia, aku pon nak cuba langgar pantang... nak tgk apa jd.. hehe..

tp cool gak kot kalau sesekali berubah imej kan?

ahaks!!

ayuputeri said...

wahhh..nk hebat gak rmbut nyer..
alaaa wak simpan je pjg2 pastu wat la ape nk pun..
hehehhe..semoga berjaya!

siti murni said...

Botak pun okeh wat...seksi..hehe.jimat masa, tk perlu sisir rambut..

edzlin007 said...

lor camne leh jd camtu. salon jgk yg best. tp pastikan yg betul2 leh buat berkualiti, baru puas hati

Adam Arjuna said...

Comment to ayuputeri :

nak simpan panjang tu yg makan masa skit cik kak.. bila dah pendek cam ni... aiyo.. still kena auter gak skit² biar rambut tu kalu panjang pon nampak smart... kalu tak sure nampak serabut jer..

tp nampak cool kan rambut ala² zac tuh ? hehe

Adam Arjuna said...

Comment to ct murni :

kan.. botak..!!
but, erk... tak kot.. muka saya cam tak sesuai je kalu botak..
bukan seksi... tp cam seksa ajer.. hehe


Comment to edzlin :

tu la dia... stress gila masa dia salah potong tuh!
lain yg disuruh lain yg dibuat..
tp kalu kat salon pon, kalu org tu pepandai sendiri je potong rabut kita ikut suka ati tangan dia, sure ranap gak la jd nya..

kesimpulannya, bukan senang kan nak puaskan ati org.. iye dak!

Archive

There was an error in this gadget

My Blog List

 

@geNda | iNsPiRaSi | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates