Monday, January 11, 2010

AJL24.. sekali imbas!

OK! Keseluruhannya aku rasa satu Malaysia dah maklum kot dgn keputusan penuh Anugerah Juara Lagu ke-24 (AJL24) yg berlangsung di Stadia Putra Bukit Jalil semalam (10.01.10) kan...

Pada yg cam terlepas pandang tu, ni ha aku list kan senarainya..

Senarai peserta :

1) Estranged - Aurora
2) Alyah - Tak Mungkin Kerna Sayang
3) Misha Omar - Cinta Adam dan Hawa
4) Hafiz - Masih Jelas
5) Bunkface - Situasi
6) Stacy - Pakai Buang
7) Aizat - Pergi
8) Stacy - Pakai Buang
9) Tomok - Rindu Terhenti
10)Black - Aku Rindu Sayang Kamu
11)Akim - Bengang
12)Yuna - Dan Sebenarnya
13)Aizat - Kau & Aku
14) Faizal Tahir - Bencinta

Dan keputusannya :

Vokal Terbaik - Black **Aku Rindu Sayang Kamu
Persembahan Terbaik - Aizat **Kau & Aku
Tempat ke 3 - Faizal Tahir **Bencinta
Tempat ke 2 - Yuna **Dan Sebenarnya
Tempat ke 1 a.k.a Juara Lagu - Aizat **Pergi

Imbasan :

Secara keseluruhan aku menyaksikan AJL 24 ni adalah antara AJL terbaik yg pernah aku saksikan. Kenapa?

1) Sebab dgn 1st time nye aku dpt seat kat area Arena yg boleh dikatakan lebih dekat dgn stage dan sound system dewan -- thanks to NoraJoey sbb mensponsor tiket kat aku n kengkwn len.. Walopon pandangan ku agak kabur² dengan ratusan kepala² manusi di samping tangan mbr aku yg sebok dok snap² gambar itu ini, namun aku tetap puas ati..hehe..

2) Persembahan artis yg sangat konsisten seawal pembukaan tirai acara hingga ke penamat acara yg berlangsung.

3) Gabungan, gimik serta celoteh pengacara yg sgt happening. Congrate, F.B.I, Cheryl n Ally Iskandar.. korang mmg match giler.. tu blom lg ada FaFau...

4) Keunikan setiap persembahan yg kesemuanya lain dari yg lain. Betapa pemikiran org kita semakin kreatif dlm menyampaikan sesuatu. Apa yg aku bley ckp pasal persembahan artis malam tu, memang sgt mengujakan!! Sampai skang aku masih igt lg performance yg diorg buat malam tuh ditambah pulak dgn gimik² yg unik, props yg menarik menarik dan memukau...

5) Komedi ringan drpd Nabil, Shira and Angah menghiburkan semasa iklan.. (sorry pada yg tgk kat tv, mmg korang tak dpt gelak laa... haha..)

6) Persembahan penutup yg giler GEMPAQ!! Transformasi era yg agak baik... cuma, mana zaman 90an yg lebih byk lagu pop balada..?? tak ditunjukkan pown.. agak sedey di situ. Yang lain dah ok.

7) Sound system serta susunan muzik yg hebat!! Knowing AJL la kan plus, Ramli MS pulak..

8) Keputusan yg boleh dikatakan puas ati.. tapi... got some sort of feelings yg menyatakan ada yg lebih baik patut menang sebenarnya. TAPI, cam biasa la, keputusan juri kan muktamad. Tapi boleh la...

9) Pentas, dewan, backdrop yg WOW!! Congrates Gbam (penerbit AJL24) yg merialisasikan AJL24 dgn gaya tersendiri dan yg penting ia HEBAT. Dengar²nye kos utk AJL24 ni almost RM2 juta... erk!!

10) Lebih baik dari yg sebelumnya...


Itu pandangan aku.. anda bagaimana?? ingin tambah sesuatu? silakan.....

13 comments:

farish H said...

kann not bad la ajl thz year..cume sigh ngn msalah tecnical plak..lgu sume besh2 hehee

hami asraff said...

kebanyakkan penganjuran sesebuah konsert sebesar AJL lebih banyak membawa keburukan daripada kebaikan. tanda-tanda akhir zaman. perempuan terkinja-kinja menari di khalayak ramai. mari kita berfikir sejenak. wallahualam.

AdiE said...

adam g ajl x ajak adie pon...
smpai aty...sob sob sob..

~daniel adie~

siti murni ishak said...

AJL24 antara yg the best...sbb lagu semua nyer pergh...syg...missed the 1st one hour semlm..keje yg x dpt dielakkan..

KeMatZ said...

semuanya malatop...

cuma MUH jer... hambar...
dont know why...

pada popbalada tu.. if tak silap.. dorang memang nak focus on band jer kot.. ntah hehehe..

ehh tangn member ko tu chantekkk tak.... :P

edzlin007 said...

saya pun setuju, AJL kali ni the best! dari semua segi. persembahan artis semua mmg kreatif, sampai sukar nak jangka sape dpt persembahan terbaik. dari segi pemenang, saya setuju. pengacara pun ok, tak meleret2 mcm acara lain.

a'ah, cam kurang lak takde 90an. ingat nak keluar la segala spoon ke, scoin ke, exists hehe.

Adam Arjuna said...

Thanks for you comment guys :)

Comment to farish :

Yup!!
setuju dgn anda..
mana² event pon sure ada masalah teknikal nyer.. normal la tu kan, but overall, it was an awesome show.


Comment to hami asraff :

thank sedara sbb sudi drop komen kat sini :)
Insya-Allah, sama² la kita berfikir yer buruk baiknya..
:)

Adam Arjuna said...

Comment to adie :

ala.. kalu ajak pon mcm u nak join kan?

renung-renungkan dan selamat beramal.. huhu

hurm...


Comment to siti murni :

err.. miss 1st one hour?
lama gak tuh.. u should find source to watch it again la... opening yg mmg sgt boom ok..
why dont u try tgk balik kat tv3 online ke or youtube.. sure ada..

:)

Adam Arjuna said...

Comment to kematz :

pd aku lak, MUH perfom tu dah ok pown cuma kurang tepukan kot sbb sumer dah letey dok tepuk kat search yg perform sblm diorg... hahha...

overall, show mmg gerek seyh!!

pasal tangan tu, hurm... persoalannya lak, cantekker...? :P


Comment to edzlin :

tu la dia lin, masa diorg announce setiap era tu, dlm otak dah pk, mesti la kuar lagu² pop balada yg meletup zaman tu.. byk kot kan..
tp tak de lak sbb sumer nyer banda.. well.. dah berlalu pon kan..

tunggu next year la pulak apa nak jd.. heehe

ayuputeri said...

huhuhuh..ruprnyer fanz tomokianz yg bg eh..patut la...btw x jmp kan..rmai kot...tp happy sgt cz even 2nd place rite..heheheh..

Adam Arjuna said...

gud for you...


hehe...

bley la u jd artis under Yuna production pas ni.. suh dia cipta lagu utk u... tak kan la ngn kazen pon dia nak berkira kan.. heheh

:P

日月神教-任我行 said...

成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,a片

豚骨拉麵Tiger said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社

Archive

There was an error in this gadget

My Blog List

 

@geNda | iNsPiRaSi | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates