Tuesday, February 23, 2010

Movies Review: Quick Up-date

Hoho.. before February ended macam tu je without any posting/entry from... better aku kasi skit update kat blog aku ni kan.. atleast i have one for this month kan instead of nothing.. ehehe

Banyak sbnrnya story yg aku ada since my last post which is on January 25, 2010. Tapi disebabkan malas nak menaip, memerah otak memikirkan ayat.. so aku abaikan je blog ni. BUT, i would to say THANKS to all my blog readers yg tak putus dok still jenguk and singgah blog yg bley dikategorikan bersawang ni.. sangat terharooo dan tersentuh jiwa sanubari hati aku nih.. hehe.. :P

Lupakan story Chinese New Year, stori cuti² Malaysia, story aku hang-out lepak sana sini, stori aku balik kampung and segala-gala stori yg sewaktu dgn nye, sebab aku nak kasi quick up-date kat blog yg dah usang ni ngn review ringkas 2 buah muvi yg jugak dah lama aku tgk..

Enjoy reading buddies :)

***********************
Percy Jackson & The Lightning Thief

Aku tak sure la korang dah tgk ke blom muvi yg dah pon ditayangkan pada 11 February 2010 yg lepas serentak dgn beberapa muvi lain sperti Lu Pikir La Sendiri, The Wolfman & Valentine's Day. Frankly speaking aku sempat tgk citer ni and Valentine'sa Day jer..

Overall, utk citer ringan ala fantasy-action cenggini, aku kasi 2.5 bintang je kot. Bukan sebab citer ni tak best, tapi sbb citer ni aku andaikan sebuah citer pengembaraan yg sampai dan penuh fantasi dan magis. Huh!! Hebat tak ayat aku??

Sebetulnya, aku masih merasakan yg Percy Jackson & The Lightning Thief adalah sebuah filem fantasi yg baik utk ditonton dan menghiburkan. Aspek komedi, aksi, drama serta grafik, animasi dan efek yg cantik menjadikan ia satu unsur yg menghiburkan.

Filem ni jugak turut membariskan ramai pelakon² hebat, antaranya; Logan Lerman, Brandon T. Jackson, Alexandra Daddario, Jake Abel, Pierce Brosnan, Sean Bean, Uma Thurman dan ramai lagi..

***************************

Valentine's Day

Sebuah lagi filem yg dari awal promonya lagi aku dah tunggu² utk tonton. Till now, i have watched this movie for two times. Valentine's Day. Tajuk nye je dah kita tau ia sebuah filem romantik yg mengisahkan tentang isu percintaan.. jiwang kan?

Keseluruhan setelah menonton, aku kasi 3.5 bintang utk filem Valentine's Day ni. Bravoooo...!!

Kenapa?? kerana filem sgt ringkas, mudah dan simple di samping jalan cerita yg dikaitkan sgt kemas. Tak lupa jugak kerana ia membariskan ramai pelakon² hebat dan ternama di sampai penceritaannya yg teratur.

Filem yg menggabungkan ramai nama² besar seperti Jennifer Garner, Ashton Kutcher, Jessica Alba, Jessica Biel, Kathy Bates, Bradley Cooper, Eric Dane, Patrick Dempsey, Hector Elizondo, Jamie Fox, Topher Grace, Anne Hathaway, Carter Jenkins, Queen Latifah, Taylor Launter dan yg paling best my lovely Taylor Swift pon berlakon gak dlm citer tuh. huhu...

Valentine's Day yg menceritakan pelbagai kisah percintaan di dalam sebuah filem namun setiap satu dikaitkan dgn cara yg unik dan kemas menjadikan ianya tidak jemu utk ditonton. Setiap watak dan peranan dimainkan dgn baik dan berkesan. Walaupun terdapat byk bintang² besar di dalam filem ini, namun setiap watak dikembangkan dgn cukup baik.

Memandang ni 'quick review' aku , so aku ringkaskan yg citer ni sgt menarik utk ditonton. Pelbagai jenis dan kisah percintaan dilayarkan dgn baik dalm movie ni. Selain tu, penonton jugak akan terhibur dgn lawak² serta komedi ringan yg ada sepanjang perjalanan babak di dalam Valentine's Day ni.

Enjoy wathcing dude!!

5 comments:

edzlin007 said...

dua2 filem tu pada saya ok la, tapi saya lebih enjoy valentine's day. cerita yg stereotype, tp tetap best maybe sbb sweet kut. relax je...

percy jackson bolehlah...sejak harry potter, makin byk movie fantasi camni, dulu semua saya layan, tp lama2 dah mula jd lebih selektif dan cepat rasa bosan.

tak tgk wolfman? cerita biasa je. tp saya suka elemen seramnya, cantik.

Adam Arjuna said...

setuju dgn lin.

citer valentine's day tu santai, rilex and fun... komedi dia pon cam bersahaja je. kan..

percy jackson lak like another magical series and penuh fantasi..

anyway, tak tgk lg la wolfman tu.. cam agak kurang diberi perhatian nak tgk or tak.. last² sampai lupa nak tgk.. hehe.. best ke arr..??

edzlin007 said...

wolfman? nothing special. sinematografinya cantik, lighting semua ok. cuma rupa wolfman tu kurang real...dan jalan cerita yg biasa je, recycle .

asna ashraff said...

best sgt ke Valentine's Day?

waaaa tak tgk lagi :'(

Adam Arjuna said...

Comment to edzlin :

ye ke?
typ tgk trailer pon cam tak berminat nak tgk.. sbb rasanya mcm normal/typical wearwolf movie je kan..
huhu..
layan DVD je la nnt..

Comment to asna :

hye there :)
thanks sbb singgah eyh.. baru kan join ni??

btw, naka kata best sgt tu tak le, tp enjoy gak layan citer tu.. sbb dia romantik komedi...
mmg santai dan menghiburkan gak la..

tgk la nnt k.. :)

Archive

There was an error in this gadget

My Blog List

 

@geNda | iNsPiRaSi | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates