Tuesday, April 27, 2010

Howt atau Diva?

Jom kita merapu meraban skit ngn topik aku kali ni. Nampak cam simple je topik ni, tp generally aku rasa kita semua pernah alami ni, tinggal lagi sama de kita layan je apa yg jd tu or.. just ignore.

Let's find out more! (speaking siot.. ko mampu??)

Pertama skali bila korng online (termasuk on fesbuk, ym, maspes, frenster, skype, googletalk, messenger dan bla..bla..bla yg sewaktu dgnnya), apa yg korang buat utk memulakan conversation ngn kengkawan or skandal korng tuh? Adakah korang yg buzz /tegur dulu or just tunggu diorg² tu sumer yg buzz /tegur korang??

Ada orang akan tunggu dulu orang lain utk buzz dia sblm dia yg buzz org utk tanya kabar or ajak lepak.. Sama juga situasi macam kamu yg ajak org lepak, or orang yg ajak kamu lepak..

Errr.. paham tak?


Di'simple'kan citer, who's take the first move to a start a conversation or ask u for an outing, is it u, or is it your friends?

Actually, aku dah baaaaannyyyaaakkk sangat saksikan dan alami situasi cam ni.

Pernah tak bila korang duduk kat rumah menantikan kawan² utk sms or call diri korang tanpa perlu korang yg amik fon, search for a names, then kasi sms "hi, wat pe..?" Kalu korang tak start, mmg tak de la org nak buat cenggitu kat korang..

Or... "bro.. jom lepak? yg datang dari mulut korang sendiri.


Terfikir tak korang kenapa ni terjadi??

Adakah sebab kawan korang tu berasa diorg ni HOWT sangat smpai org lain yg kena tanya kabar diorg... or.. ada sesetengah org yg lebih suka acting like a DIVA... "perlu ke aku ajak diorg kuar?? korang yg nak ajak aku kuar, korang la tanya aku..!!"

Mungkin pada sesetengah org lebih suka amik mudah hal ni and bg diorg.. "ala tak kisah..." But, utk sesetengah org pulak (macam aku ni) mmg sgt amik kisah hal ni. Bagi aku, sampai bila hanya kita je perlu menegur, mengajak dan bertanya kabar. Sampai bila je kita yg perlu sedar kita punya kawan sedangkan org lain tak mcm tu and just berharap kita yg mulakan.. Tak adil la kan? Where's your humanity? Where's your true friendship spirit? Hadoooo...


Kalau nak berlagak DIVA pon biar la bertempat. Kalau nak rasa diri tu HOWT pon biar kena caranya. Friendship is about give and take. Kalu sorg asik give ajerrr and sorg lagi lak asik take ajerr, sampai bila2 pon akan mcm tu. iye dak?

Okey la, rasanya tu je ko ulasan aku kali ni. Apa kata korang? Pernah alami situasi cam ni? Share² la yer pendapat korang yg bernas lg bijak tuh. Aku mmg dah agak bosan ngn permasalahan mcm ni. Aku pernah cuba dua bulan tak mesej or kol org yg mcm tu, dan dlm masa dua bulan tu gak aku tak terima langsung mesej or kol dari org tu sampai la aku sms balik diorg... errr... patut ke tu??




Lu pikir la sendiri kan... END! Give up!


11 comments:

Azree Ariffin said...

Hmmm.... komunikasi ni perlu komitmen kedua-dua pihak... dua2 perlu ada inisiatif... :)

Adam Arjuna said...

Yup..! setuju ngn anda.
tapi sesusah, ramai org tak peka lebih suka buat hal sendiri..

haih...

Judiene said...

yup3!
kalo dua2 malas nk tegur, dua2 jd snyap nnt
last2 jiran sblh umah yg enjoy kuar jalan2!
ahahahahaa

SyuQ said...

ho ho ho

marah nampak :-)
adakala kita boleh mengalah. tp klu tiap kali kita jer yg kena ajak; memang aar bengang

benda ni bkn sbb hot or diva. tp keprihatinan sebagai seorang kawan.

AkU said...

howt...howt...yippi..!!

rtfgvb7811a said...

IS VERY GOOD..............................

edzlin007 said...

oooh... saya dgn kawan2, saya jenis pendiam. rakan2 yg tegur dulu. so tunggu je kwn ajak, baru ikut. hmm..kena ubah ni :p

rAy jR...@...Aliff said...

uitssss...xsuka diva2 ni...mulut bisinggg...kakkakakaka

Adam Arjuna said...

Comment to Judiene :

tu la dia, aku pon tak paham la perangai kawan yg camtu..

ego semacam je plak.. susah sgt ke just utk say 'hi' je kan.. atleast ingat..


Comment Syuq :

agak marah la syuq!!
tensi sudah sbb byk kali bersabar and ikut je rentak org.. cara kita org tak pernah nak amik tau pon..

kalu benda ni sbb sikap keprihatinan, nampak sgt yg mereka ni sumer tak prihatin langsung ngan kita kan..

Adam Arjuna said...

Comment to Aku :

panas.. panas... hehe..


Comment to rtfgvb7811a :

thanks..


Comment to edzlin :

sumtimes berdiam tu ok, tak salah. kalu berlebey kang org ckp gila pulak kan, tak pon penyebok!

tapi tak leh la nak harap org je tegur kita, sapa kita, pelawa kita. kena la sama toleransi iye dak? kita tak tau apa yg diorg rasa kan??


Comment to Ray Jr. :

gua pon tak suka.. nak jadi diva konon.. diva sgt ke masalahnya... hahaha

anywhere_Smile said...

This set of unspoken pandora jewerly rules went unchallenged it's not pandora bead and this extra weight, almost magically, pandora charms bracelets everything changed.Brings about acne could Pandora beads find out how traditions evolve, they simply do. To discount pandora the creative mind, images of a wizened pandora sale old wizard sitting atop a stone tower towards discount pandora charms the top of by far the largest mountain pop into your head. He sits Pandora beads 2010 in his white robe stroking his long a few facial beard pandora beads charms coupled with surveys the earth's weddings to be which buy pandora charm has a look of greatly consternation.

Archive

There was an error in this gadget

My Blog List

 

@geNda | iNsPiRaSi | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates