Tuesday, April 20, 2010

Movies Review: Date Night & Kick Ass

Date Night

Well, just nak kasi review ringkas je pasal movie kali nih.

Overall aku kasi 2.5 bintang utk filem Date Night lakonan Steve Carell dan Tina Fey ni. Sungguh pon agak sikit rate yg aku kasi utk filem ni, tp sepanjang menonton, aku sgt terhibur dengan jalan cerita serta komedi yg boleh disaksikan di dalam filem ini. Cuma, pada aku yg dah byk menonton filem² komedi aksi sebegini, aku ia cuma biasa.. dan hanya sekadar utk menghiburkan.

Tiada apa yg special atau lebih utk filem ni selain lawak slapstik sengal melalui karekter yg cuba ditampil. Jalan cerita yg mudah serta amat ringan dan menjadikan filem ini sebagai sebuah filem santai.

Selain Carell serta Fey, filem ini juga berjaya menampilkan nama² besar seperti Mark Wahlberg, James Franco, Taraji P. Henson, Mila Kunis, Common dan ramai lagi..

Kepada yg belum menonton, mungkin korang patut menontonnya jika igt tersenyum dan bergelak tawa.

Selamat Menonton :)


***********************************************

Kick Ass


Kick-Ass!! What the f*** of this title... hahahaha... tp tu la yg pasti.
Aku pon tak tau apa2 pasal movie ni sblm ni, and tetiba terlayan plak lepas mbr aku ajak... so.. layan jer laaaaa...

Overall, sama gak mcm Date Night.. aku kasi 2.5 bintang utk filem yg membariskan pelakon² hebat seperti Aaron Johnson, Nicolas Cage, Chloe Grace Moretz, Mark Strong ini.

Boleh dikategorikan sbg sebuah filem aksi komedi-komik di mana jalan cerita yg ringan namun mampu menghiburkan penonton. Seriously aku agak blank dgn citer ni mulanya. Di manakah konsep superhero yg cuba ditonjolkan, apa kuasanya, bagaimana terjadi, apa logiknya..pelbagai persoalan bermain di minda aku sepanjang menonton filem ni. Namun disebabkan jalan cerita yg digarap melalui Kick Ass ni agak unik membuatkan aku lebih mudah utk faham keseluruhan cerita yg ingin di sampaikan.

Simple... but easy to watch.

Bagi yg meminati aksi, aku yakin korang pasti suka dgn aksi serta olahan yg dibuat melalui filem ini. Kesan khas, kepantansan serta ketangkasan aksi yg ditonjolkan begitu halus dan kemas. Aksi ganas yg bg aku sgt menarik. Teringat aku sewaktu menonton filem 300 dulu.

Apa pon bagi aku, ia masih dilabel sbg sebuah filem santai biasa. Cuma mempunya sedikit kelainan dari segi olahan serta konsep cerita yg cuba ditampilkan.

Apa pendapat korang?? Mungkin sama dgn aku, mungkin juga tidak...

Masing-masing punya pendapat berbeza kan...


Selamat Menonton :)

13 comments:

Qarl said...

kick ass 2.5 je eh?

tp apsal rmai ckp best giler

hahaha

nk g tgk kiss ass je la

Farazila said...

dah tgk date nite..
mmg lawak....
adess...tp ayat2 dia xleh bla...huhuhu

Adam Arjuna said...

Comment to Qarl :

2.5 tu maksud adam tak de la tak best... just biasa...
citer dia menghiburkan.. ada part yg kelakar.. ada part yg serius..
but in term of message or nak menang award mmg la...

to citer not bad la.. menghiburkan, sbb garapan citer tu len dari yg len.. especially bila dia involved ngn comic part..


Comment to Farahzila :

Yes!!
lupa nak bitau dlm review tu, ayat dia mmg tak bley blah. Masih igt lagi.. "Zip your Vagina..!!"

wakakakaka..

mmg kelakar tak hengat..

Hizami Rahim said...

oh.
ahha.
tak ajak pon nak tgk.
lol~
eh.
kick ass tu tak berapa nak best ek?
hurm.
nak tengok cite ape ek?
[selepas exam]

ikanbilis said...

tina fey memang best =)

kick ass belum tengok lagi tapi cam excited sebab Mika nyanyi lagu tema die ngehe...

ikanbilis said...
This comment has been removed by the author.
Judiene said...

thanx for sharinh your comments on both movies
sbb dua2 aku blom tgk lg
hahaha
i opt for Kick Ass
cm best!

AkU said...

ler..kasi up skit rating tuk date night tuh..lawak seyh..hehhee..

Adam Arjuna said...

Comment to hizami :

(lama tak nampak anda di ruangan nih!!)

x ckp pon kick ass tu tak best, best gak.. lawak dia mmg bengong, tp aksi dia mantap..

cuma jalan dia tu biasa je...

overall puas ati..


Comment to ikan bilis :

yup!! tina fey mmg kelakar dlm citer tu... ala2 nerd nak jadik gengster... aahhaha.. kelakar..


jgn lupa tonton keh..

Adam Arjuna said...

Comment to Judiene ;

yo bro..
bagi aku dedua citer tu menghiburkan..
kalu ko tgh stress, nak gak sesuatu yg ringan, bley ar layan citer tu..
sure ade je benda yg buat ko leh gelak.. ahaks..


Comment to Aku :

nak up rating??
hehe.. tu rating bg aku biasa.. nak kata bessst sgt tu tak la, nak kata tak best pon tak la..
level biasa..
citer dia mmg kelakar.
cuma cam 15 pertama tu agak bosan kan?? overll menghiburkan..
serius, ayat2 citer mmg tak leh blah!!

AkU said...

naik .05 je..ahahahaha..

aaa..intro dier at first mcm hampeh..
kalu show kat local TV..mesti bnyk TUT!! *motif kena censored*..

Adam Arjuna said...

tu la pasal.. sure byk yg kena cut.. silap2 kena banned..
tp mmg sengal la citer nih..

ahahaha..

anywhere_Smile said...

This set of unspoken pandora jewerly rules went unchallenged it's not pandora bead and this extra weight, almost magically, pandora charms bracelets everything changed.Brings about acne could Pandora beads find out how traditions evolve, they simply do. To discount pandora the creative mind, images of a wizened pandora sale old wizard sitting atop a stone tower towards discount pandora charms the top of by far the largest mountain pop into your head. He sits Pandora beads 2010 in his white robe stroking his long a few facial beard pandora beads charms coupled with surveys the earth's weddings to be which buy pandora charm has a look of greatly consternation.

Archive

There was an error in this gadget

My Blog List

 

@geNda | iNsPiRaSi | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates