Thursday, April 10, 2008

5 Years Plan..?

Tak der apa sgt yg aku nak kaitkan dalam entry kali ni. Bukan kekurangan idea,
cuma malas nak menaip..hehe..
Apa pon, kat sini aku share yg korang apa aku impikan dalam hidup aku 5 tahun akan datang.
Umur aku dah genap 26 tahun..
Sepanjang 26 tahun aku hidup di muka bumi ni, rasanya tak byk yg aku gapai lg.
Aku belum boleh kategorikan diri aku BERJAYA seperti kawan² aku yg lain.
Dalam 5 tahun yg mendatang, apa agaknya yg aku akan miliki?
Adakah aku masih di sini, di takuk yg lama..masih tiada perubahan?
Apakah aku masih tercari-cari apa yg aku inginkan dalam hidup?
5 Tahun akan datang, aku harap aku akan miliki apa yg dihajatkan dalam hati ini;
  • memiliki Master seperti yg dah aku plan ..(rugi 2 kali tolak tawaran..hurmm)
  • memiliki Rumah atas nama aku sendiri
  • memiliki teman hidup...Isteri
  • memiliki cahaya mata aku sendiri..Zuriat
  • memiliki Pendapatan yg seperti aku target
  • menjadi seorang yg Well-Known..

so far, ni la apa yg aku idamkan selama ni yg belum pasti entah bila masanya akan tercapai. Dalam byk² impian aku tu, aku harap ada antaranya yg akan terlaksana dan termakbul sepanjang tempoh 5 tahun akan dtg.

Korang akan jd saksi dalam tempoh 5 tahun akan datang, sama ada aku berubah dgn impian aku atau, masih di sini...mencari arah tuju.

Doakan aku!

7 comments:

mesin.masa said...

mnjadi seorang yg well-known?? eh... bukan ke skang ni ko dah sefemes Dafi...kira dah well-known la tuh

Adam-ArJuna said...

erk..! well-known bukan yg femes maksud aku..well-known di kalangan kawan2 aku supaya aku tak dilupai...eheh..plus biar org kenal aku atas keperibadian aku..

kalu nak femes..tak dapat le dek..ko lg femes dr aku..

kalu tak, takkan la sampai Nover 'Mimpi Yang Pasti' tu laris giler dipasaran hanya disebabkan muka ko menjadi penghias cover n back cover page novel tu..

dan, masa kan buku berjudul 'SAHABAT' mencatat rating yg tinggi disebabkan pin up ko yg byk dalam tu..

harus la aku mendapatkan autograph ko lepas ni kalu kita lepak kan...kan..kan...

mesin.masa said...

hampeh!! aku plak yg kena... :(

Linaaa said...

wahh adam! good plan tu..
Lina doa'kan adam okay? lgpon Adam makin hari bukan makin muda kan? ;)

insya-allah..
aper yang adam niatkan tu akan terjadi one day..

just work hard to achieve it okay..

Adam-ArJuna said...

Insya-Allah..trying my best to achieve what i dream of.

and btw, thanks for the moral support..

chaiyuk..chaiyuk!!!

fara said...

hope apa yg adam nak akn dpt.
especially
# memiliki teman hidup...Isteri
# memiliki cahaya mata aku sendiri..Zuriat


hehe ;)
fara sentiasa doakan adam!

Adam-ArJuna said...

Insya-Allah Fara..hanya masa je akan menentukan...

ada rezki mesti tak ke mana kan..?

erk...!! perlu ke smpai nak BOLD kan 2 impian yg di atas tu..ahaha

doakan yerk..! amin..

Archive

There was an error in this gadget

My Blog List

 

@geNda | iNsPiRaSi | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates