Friday, December 05, 2008

Digoda..Lagi..

Hehehe...macam GAM**NG kan title entry aku kali ni? ahahaha.. tapi mmg tak boley blah pon sbnrnya..

Kisahnya bermula kira² kul 3.45 ptg (waktu Malaysia, tarikh hari ni bersamaan 05 Dis 08)..

Sedang aku kusyuk dok wat keje (gigih ni) menaip, meng'key-in' data dan sebagainya, tetiba aku received call from one company yg aku dah subscribe discount card nya tahun lepas. Nak dijadikan cerita...

********************************

Caller itu : Hello, ini incik Mohd Mazlly kerr?

Diriku ini : Yes, Speaking! (cakap omputih nih, igt org kol nak offer keje kosong)
Caller itu : Saya Mimi (rasanya bukan nama sbnr sbb aku rasa dia bukan laki...dan juga bukan pompuan..tp laki kot..) dari ***tuttt*** yg incik subscribe discount card thn lepas. igt tak incik ada card warna purple tu..
Diriku ini : OOo...yup! igt²!
Caller itu : Incik ada guna card perkhidmatan kami tak..?
Diriku ini : Tak la... tp ada lg la kat saya..tak guna pon..
Caller itu : Laa..ye ker... (nada agak sedey :( ) ermm...ok tak per..
Caller itu : Suara incik ni macam saya kenal la.. (sedang mengalih topik perbualan nampaknya..)
Diriku ini : Eerrrkk!! ye ker..
Caller itu : A`a!! Ala..saya Mimi la..dulu saya dok kat Sri Petaling..
Diriku ini : Hurmm... Mimi mana yerk... (semakin konfius...bos aku dok mundar mandir dah dpn aku...)
Caller itu : Ye la... Macam kenal suara incik Mazlly ni..
Diriku ini : Macam kenal...? Suara saya mcm saper lak..?? (dah larik jauh topik nih...)
Caller itu : Ye...mcm suara seorang lelaki yg saya kenal dulu... hurmm ok..tak per.. kite citer pasal card tu balik kejap yerk....

***aku semakin blur...curiousity aku makin bertambah². Keje tak brapa nak jalan lak nih.. utk pengetahuan sumer, perbualan aku di telefon mengambil masa lebih kurang 25 - 30 minit.

Si InCik Mimi ni pon bebel la kat aku pasal advantage yg diorg tambah kat klat discount aku tu. Sambil tu dia dok tanya...mana aku tinggal... bla..bla..bla..bla..

Caller itu : Tahun lepas incik Mazlly ada dpt tak voucher percutian di hotel 3d 2n yg kami beri?

Diriku ini : Dapat..
Caller itu : Dah guna ke..?
Diriku ini : Tak pon..
Caller itu : Ye ke... sayangnyer..
Diriku ini : Tak de masa la... (bz la sgt kononnya...) tp expired voucher tu end of this year rasanya... (rasa aku dah expired pon!! hehehhe..)
Caller itu : Oh.. kalu macam tu incik sempat lg nak guna.
Diriku ini : Hurmm..Insya-Allah.
Caller itu : Sebab kami ada pertambahan privillages tu kad incik termasuk insurans, bla..bla..bla..150..bla..bla..bla..discount servis keta..bla..bla.. Incik akan lg untung kalu guna kad tu sekarang.
Diriku ini : Ooo..ye ke..hurmm.. (malas nak layan dah ni..)
Caller itu : Incik la boleh la bwk wife ke...gf ke..check in hotel...err..incik dah kawen ke?
Diriku ini : Belum...bujang lagi!
Caller itu : Incik nak ajak check in dgn Mimi pon boleh..tp area KL la..
Diriku ini : Boleh ke...?? (wakakkakaka..)
Caller itu : Boleh...tapi kena check in hotel area KL la.. Incik Mazlly balik keja kul brapa..?
Diriku ini : Tak tentu la..normally kul 10 mlm.
Caller itu : kalu nak nak ajak Mimi pon mlm je la. Mimi abis keja kul 6, balik dah terus tido.. tp kalu nak ajak, ok je kalu nak kuar mlm. (aku semakin tak bley blah...ngan situasi ni...sambil tu dok layan je..)
Caller itu : Mimi pon dah lama tak check in dgn sesaper ni..
Diriku ini : ye ker..kesian..
Caller itu : Dgr suara incik Mazlly pon Mimi dah mengembang nih. Mesti incik Mazlly ni hensem kan..?
Diriku ini : Hensem ke..tak bley blah..tak la....
Caller itu : Incik amik la nombor fon Mimi...nnt kasi la nombor incik kat Mimi. Miskol Mimi. (dgn nada yg pelan dia dok kasi no fon dia kat aku.. mcm berbisik je..)
Diriku ini : Erk...Awak kan dah ada nombor saya..ni yg awak kol ni..
Caller itu : Ala...tak pe la..incik miskol la...miskol Mimi sekarang ye..
Diriku ini : Tak pe la...amik je no saya yg awak dah ada tu.. (melayan la pulokkk aku pon...)
Caller itu : Ok..nnt kita calling² la yek..Mana tau incik Mazlly nak ajak Mimi kuar ke.. Tp kena area KL la..Mimi stay kat Sentul. (terus spot kat kepala aku Kg Dato' Senu je...hehe..)
Diriku ini : Owh..ok..Insya-Allah..
Caller itu : So mcm mana dgn servis RM150 yg insurans kereta td..Incik nak ke? boleh Mimi subscribe..
Diriku ini : Ermm..nnt lah.. sy tgh dlm process cancell card credit saya ..(jawapan escape!) and apply yg baru.. Kena tunggu maklum balas pihak bank la..
Caller itu : OOoooo..ye ker...! So bila tu..?
Diriku ini : Ntah la..masih tunggu la ni. May be minggu depan..
Caller itu : Ok..kalu mcm tu nnt Mimi call incik Mazlly balik...Hurm.. hari Jumaat boleh..?
Diriku ini : Ok..
Caller itu : Ok.. Nnt Mimi call incik Mazlly.. Bye.. Terima Kasih
Diriku ini : Bye ...

*** terus aku matikan fon.. Sambil dok gelak terbahak-bahak sengsorg.. Ofismate aku tanya naper..? terus aku ckp, "Aku kena goda beb!" wakakakkakakaka... Memang sungguh tak bley blah!!

16 comments:

LeenA said...

ni nk ckp...pembetolan sket...wpon ko igt aku sgt2...kerinduan tahap cipan...jgn le smpi 2ko nama tmpt 2 weyh...TMN DATO' SENU adalah...KG DATO'SENU mn de...aishhh

KeMatZ said...

tanya sikit... mimi ni... ko ubah nama dia ke.. atau memang nama samaran dia mimi.... kenapa lahh skrang ni nama mimi or mimey or memey.. bunyik miemie tu.. agak cilaka ye... wakakkaka trend kot

Wawa said...

wahahaha. adammm digodaaa... piwittt.. hehehe.

kannn kemat... nama2 yang sewaktu dgn mimi skrng mcm busuk skit la.. huhu...

btw, selamat hari raya haji adam...! =)

~SYAMELIA~ said...

aiyooo...
sedey la org2 mcm 2...
mmg x bley bla sgt la adam....

pandai dorg kn, sambil menyelam minum air...
mmg pathetic...
nauzubillah....

Anonymous said...

hahaha!

adam, MEMANG X BLEH BLAH pon..
suara adam memang mengoda.. :p

- Lina RD

getah76 said...

haha... melayan jugak yer incik adam neh! patut ler dirinya mudah digoda lantas tergoda... (jgn ternoda sudehh) kekeke..

* getah slalu sgt dpt calling2 cenggitu... tp dgn badak selamba, getah ckp ajer "nak promosi ke? xpelah, x minat, okeh"

* haruss sentap caller tuh! :p

Adam Arjuna said...

LeeNa:
eceh...
igt sangat ke..?? ahahah...
lor..bukan kg dato' senu ke..?
sbb aku rasa mmg dari dulu aku dok sebut nama tempat tu camtu..
ke baru je tukar nama kawasan tu? ahaha..

Adam Arjuna said...

Kematz & Wawa :
hehe..ye la!
aku pon tak perasan nama mimi ni byk sejarahnya. ahaha...!!
may be 'org tu' nak dpt tempias glam kot kalu guna nama mimi..
tp apa aku kisah..kan..

masalahnya, canteek ker mimi yg ko aku ni..? tertanya-tanya gak aku.. ekekek..

selamat ari raya gaks kat wawa.. :)

Adam Arjuna said...

Kak Amy :

kan...
sambil menyelam sedut air sgt si mimi nih..hehe

bukan kol nak buat bisness, tp nak cari bisness utk diri sendiri sgt kan.. ahahaha...

kelakar pon ada gak bile melayan dia..ahaha

Adam Arjuna said...

Lina RD & Syuk Getah :

aiyo statement miss Lina..
sgt tak bley blah ok..! menggoda la sgt kan suara ku ini... hahah
cam ne la rupanya tu kan..??

ahaha...melayan la..kesian..
keskeskes...gituuuu laahh!!
tp tak der la smpai tergoda dan ternoda lg..Insya-Allah.. :)

hehhehe...

Lyn Yusoff said...

Adam..

mmg tak boleh blah kan org tuh. cam nak jual diri jer..hahahhaha
jgn adam tergoda sudah.. bahaya beb..hehehe

tpi betul lah..
name mimi memey n sewaktu ngnnya.. mmg celaka skit lately ni..
cam g**p*ng
hahahaha

rizz said...

hahaa..lucu tawww. g jela jupe die..kot2 cntik keww..hihikkk

Adam Arjuna said...

Kak Lyn :

waahh..marah betul akak ngan nama mimi ni...ops..adam tau naper akak tak suka..may be sbb ada bunyi 'mi' kan..kan..kan...

hehehe...

**laaarrrikkk...

Rizz :
kan...bengong sgt rasa..
gi jumper..canteek ker..??
nak kena soal siasat dulu la nampaknya..ahaha..

ayuputeri said...

u pun layan je..
mne x mimi tue 'geram' dgn u
hahahahah...
nk tergelak je bile bc psl nie...
mesti time tue u tahan jer nk gelak kannnnn...
aduyai!
manusia2 pelbagai ragam...

Adam Arjuna said...

huhu..
i kena la layan cik ayu oii...
nnt org ckp rakyat malaysia ni rude lak..
tak berjiwa kemasyarakatan kan...
terpaksa la bermurah hati dgn senyuman seindah suria nih..

PR kena la bagus kan..


ahahaha..

ayuputeri said...

yela 2 cik adam oii...
hahaha!

Archive

There was an error in this gadget

My Blog List

 

@geNda | iNsPiRaSi | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates