Thursday, February 19, 2009

Jom Pak Li!

"Bro...ko kat ner? jom lepak..tempat besa..kul 8 eyh!"

"Adoiyai...lapar la plak..jom nasik ayam lemon!"

"Weyh..ko percuma tak skang...lepak minum nak? aku pick up ko skang!"

***********************

Babak2 kat atas nun slalu berlaku kat aku..and mungkin gak kat kengkawan yg rapat ngan aku. Slalunya, lepas abis je aktiviti kitorg lepas layan movie ker...hangout ke..ronda-ronda ker..port seterusnya mesti plak disambung kat destinasi wajib kitorg. Senang cakap, destinasi rasmi aku gak ler.. hehe.. Tak perlu nak mentioned nama tempat kat ner, memasing macam dah tau mana nak dituju.. Hehe..mana lagi kalu bukan Pak Li Kopitiam!



Apa ada dgn Pak Li Kopitiam nih sampai meraban segala nak lepak kat sini kan?? Padahal byk je lg kedai minum yg kitorg bley lepak utk chit chat segala..

Why Pak Li...?

Kenapa Pak Li..?

Kya hai...?? Kya hai Pak Li hai...??

Jawapan aku, ENTAH! Tapi aku memang suka lepak kat sini. Bukan hanya disebabkan secawan kopi yg diorder..infact, jarang sesangat pon aku order minum kopi ni walopon asasnya tu kedai kopi kekdahnya..cuma mungkin sebab keselesaan aku bila melepak kat sini. Hurmm..mungkin!

Ada ketika.. dalam seminggu yg ada 7 hari tu, pernah setiap hari muka aku akan ada di Pak Li. Breakfast kat Pak Li, lunch kat Pak Li, tea break kat Pak Li, dinner kat Pak Li even bersahur pon pernah kat Pak Li. Aiyooo..dah macam rumah ku syurga ku lak aku jdkan Pak Li Kopitiam ni.. hehehehe... Senang citer bley kata separuh gaji aku mcm dah kasi kat Pak Li je utk buat bisness dia kan.. huhu..



Actually, pada org len yg memang blom tau pasal Pak Li Kopitiam ni, cafe ni tak ubah pon mcm cafe2 or kedai2 minum len yg berlambak-lambak kita bley cari tu. Pilihan menu yg ada pon sgt terhad.. Tiga pat kali korng datang, dah buat korang bley tau apa nak order sbb pilihan yg ada tak byk pon. Tapi...hati ni tetap nak dituju ke Pak Li Kopitiam yg terletak kat Seksyen 7 Shah Alam ni. Bukan pulak kat cawangan nyer yg lelain. Kenapa...kenapa..kenapa...??

Adakah disebabkan Nasi Ayam Lemon nyer.. or mungkin jugak Honey Green Tea Ice.. atau, Mee Udang, Kuey Teow Goreng Hokkien, Mee Mamak..atau berkemungkinan disebabkan Air Apple Asam..? Rasanya jawapan aku tetap ENTAH..!!


Bila dah lepak, bukan sejam dua je plak tu.. Kalu tak tiga pat gelas seorg bila dah melepak, tentu tak rasa nak angkat punggung utk balik lg. Selagi tak nampak singboard "Session Closed" tu...selagi tu la dok bergosip bagai..apakah...

Wah aku ni, terlebih sudah! Macam di bayar lak utk promote Pak Li Kopitiam nih! No..! No..! No..! (Bak kata Amy Winehouse..)

Kesimpulannya..memang aku suka lepak kat kopitiam ni..mungkin sbb environment, ambience yg ada, wi-fi free, servis yg berpuas ati dan menu yg menyelerakan anak tekak aku ni buat Pak Li Kopitiam pilihan aku utk melepak.

Apa pon, walau kat mana pon kita lepak, kalu kena dgn geng yg sekepala, topik yg best utk digembar gemburkan...sure happening gak jdnya kan. Terpulang pada citarasa memasing la..wah gitu..!!

18 comments:

rizz said...

wah2 kat maane ni adam?..bwk me leyh? hehee

Lyn Yusoff said...

Pak Li tetap dihati..
rasenya pakli je yg sesuai ngn jiwa akak kan..
bak kata ramai..
hehehehe

Adam Arjuna said...

Comment to Rizz:

Pak Li Kopitiam ni kat Seksyen 7 Shah Alam.. actually kat bukit tinggi klang pon ada, damansara and seksyen 18 shah alam pon ada cawangan gak.. hurmmm..dtg ar sini, bley adam ajak makan kat sini..ehehe..

Comment to Lyn:

Yezza..tetap di hati.. (wah! cam tagline lak kan..? kekeke)
kenapakah sesuai ngan jiwa akak..? ada moment2 istimewa ke yg pernah berlaku di situ...huhu....

ayuputeri said...

moment istimewa??
haha..
teringt smthing jap..
=)

Adam Arjuna said...

wahh....!!
tingat apa lak tu cik ayuputeri..??

curious case of benjamiinn button tul nih..

Lyn Yusoff said...

takde ape yg istimewa pun yg berlaku. Akak suka enviroment nya.. happening..senang nak access pun.. tak jauh dr rumah ku.. :)

♥Syamelia♥ said...

yup lyn, pak li tetap di hati...

ntah apa lah yg best dkt pak li ni, tp mcm kopitian lain xlah nak compare dgn pakli...
maybe environment dia, or maybe service, or simply the foods kot...

tp yang penting, its whom u hang out with that matters...

ayuputeri said...

teringat mse first time i usha one guys nie dr jauh..
diam2 je...
hehehe..
then next day br brani nk jmp cz mcm jahat sgt la dh nmpk tp x tego kan..
kmdian lusa nyer terjmp lg...
soo dat moment la i kat pakli..
hehehe~~

Adam Arjuna said...

Comment to Lyn & Syamelia:

hahah...adam nak tambah point skit bley??

"happening..senang nak access pun.. tak jauh dr rumah ku.. :, environment dia, or maybe service, or simply the foods kot..."

dan mungkin jugak sebab senang nak menyontet sekali kot.. kan...

** laaarrriiiikk... ahaha


Comment to Ayuputeri:

oooww...gitu citer nyer..
bersejarah gak la pakli kat cik ayu ni yerkk...hehhe..

tu la.. skali dtg mesti akan dtg lagi walopon hanya kebetulan je.. huhu

ayuputeri said...

hehehe!...
btul...btul...btul...
but rite now mcm bz skit so xtau bile g nk g sne...
kene tunngu weekend free br ley travel smp SA kan..

ayuputeri said...

hehehe!...
btul...btul...btul...
but rite now mcm bz skit so xtau bile g nk g sne...
kene tunngu weekend free br ley travel smp SA kan..

ayuputeri said...

hehehe!...
btul...btul...btul...
but rite now mcm bz skit so xtau bile g nk g sne...
kene tunngu weekend free br ley travel smp SA kan..

akraminHARIRI said...

hahah..
nmpk hr tu ko lepak kat pakli..
tp aku pn da nk balik, x dan tegur..

Anonymous said...

pak li...
wei adam.. bawa la aku skali lepak kat pak li tu.. boleh eku bkenalan dengan member2 ko kat sana tu.. ;)

pas tu, lain hari tak ya nak meeting kat anjung nun.. lepak je kat pak li trus...

fushairie said...

arjuna dan pak li..
x dapat dipisahkan..
bleh jd duta pak li nih..
=)

ammar said...

been there twice
the crowd was kinda cool

food not bad

Adam Arjuna said...

Comment to Ayuputeri:

huhu..tak per!
Pak Li tu jarang tutup..
bebila pon u leh dtg makan kat situ..lgpon mbr u kan ramai kat uitm nun...free2 dtg je la jenguk diorg and ajak diorg lepak Pak Li... hehe


Comment to Akramin:

lorrr...dah nampak apsal tak tegur bro..?? huhu aku ni kalu dah makan kusyuk..tak perasan org dah.. hehe..

tak pe..len kali tegur2 la k..chow..

Comment to Anonymous:

wei...jom!!
nnt kalu free bley ar kita lepak situ.. tul gak kan..asik meeting kat D' Anjung jerr.. kena tukar port la pulak kan..

jom..set one date nnt..!!

Adam Arjuna said...

Comment to Fushairie:

hehe..duta ker..?? bley²..
dpt makan free setahun kot..kan..
:P

Comment to Ammar:

wow!!
dah pernah sampai eyh..
gud²..
should visit more often la pas ni kan..
yup!! crowd sgt happening and slalunya penuh jer..smpai susah nak cri space utk lepak kan..

Thanks for drop by bro..:)

Archive

There was an error in this gadget

My Blog List

 

@geNda | iNsPiRaSi | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates