Sunday, February 15, 2009

Valentine's Day?

Bulan Februari ni sbnrnya bwk banyak makna pada setiap org kan.. kalu yg sambut besday tu dah tentu la excited nak sambut besday dia, blom kira yang sambut anniversary perkahwinan, 'monthly'versary pertemuan pasangan memasing la dan macam2.. (erkk..ada ke 'monthly'versary nih..?? pelik kan.. bercinta punya gigih sampai setiap bulan pon nak sambut.. lantak la asal korang bahagia kan...katanya...)


Tapi dalam byk2 tarikh tu, 14 februari tetap tarikh yg dinanti..tul tak?? JANGAN TIPU!! Kalu setiap yg bercinta tu sure la menanti detik2 nih. Kononnya hari memperingati kekasih...gitulah.. Bila ditanya pd sesetengah org, Valentine's day ni ko sambut tak..? Sure ada yg akan ckp;

"Ish.. aku tak sambut lak V-day nih.. tak baik dowh"

mungkin jugak,

"Ala...tak de la sambut sgt.. may be just bg bunga or coklat je kat awek aku"

atau mungkin jugak,

"Aku nak sambut cam ne..aku mana ada couple beb! :( " -- sambil wat muka sedey!

Hurmmm.. tu mungkin yg akan kita dgr la dr mulut2 manis diorg sumer nih.. Betul ke tak aku tak sure la, tapi realiti (yeah...yeah.... ish..ter 'Jaclyn Victor' lak..hehee..) mesti akan berlaku kan..

Tapi dalam diam tak diam, walopon dgn alasan yg tinggi menggunung tak sambut Valentine's Day bagai, ramai antara kita sbnrnya menyambut nya gak dalam tanpa kita sedar. Mungkin bukan kita semua, tapi yg pasti ada antara kita yg berbuat begitu..kan.. Contoh, ada antara kita yg tetap akan wish Happy Valentine's Day kat pasangan memasing walopon hanya sekadar kasi sms, ada jugak yg kasi bunga ros walopon tau yg harga bunga ros akan melambung tinggi hari tersebut, apa tah lagi coklat dan sbgnya. Tul tak.. ? Tiba je 14 februari nih, memasing dah menanti deringan sms utk diucapkan 'sayang, happy valentine's day to u...' huhu.. so sweet.. maknanya kita tetap memperingati tarikh tersebut kan..kan..kan..

Yang kononnya membabi buta cakap tak sambut V-Day tu mungkin sbb tak de kapel, that's why la ckp tak sambut. Cuba kalu mereka2 ni sedang hangat dilambung cinta.. surely la berdegap-degup menanti 14 februari ni.. menanti surprise dari si dia. Sekurangnya 3 kuntum ros merah menandakan 'I Love You'... wah.. sweet gitu... keskeskes.. Tapi tak semua jugak mcm ni kan.. cuma ada la segelintir berperangai cam ni.. lain di mulut, lain di hati..lain pulak yg dibuatnya..

Bagi aku, tak perlu nak tunggu 14 februari utk menghargai pasangan kita kan.. kalu kita benar cintan cintun ngan si dia, sayang bagai nak rak, loving tak hengat katanya.. setiap hari pon kita bley menghargai dan memperingati si dia kan..? kenapa perlu nak tunggu 14 aribulan ni baru nak tayang rasa cinta kita..kan... ("manis masa bercinta...lalalalala....tetiba tingat lak lagu Haida dolu2 nih! hehe..")

11 comments:

rizz said...

ececeh hehee adam smbut valentine ngn sape lah tu..mesti bli bunga kan 2 hahaha

Adam Arjuna said...

wah rizz...slalu menjadi org pertama yg drop comment...thanks anyway..appreciate it so much!

btw, adam tak sambut la valentine's day ni, infact mmg tak pernah sambut pon...apatah lg skang ni tgh single mingle.. lg la tak celebrate kan..hehehehe..

rizz lak apa cer...kasi apa kat org tersayang..?? ahaks..

ernidyuliana said...

yer ker single si adam nie? cam x cayer jer?
diri sendiri jual mahal kot!!!

tul2 klu dh tahap cinta cintun- tiap2 hari cayang and rindu dier kan..kan..kan!!! wakakaka:p wahh..kat sini kawan2 pun wish v day lar..bkn stakat couple2 jer...huhuhhu:p mcm mana itu?

Anonymous said...

"(erkk..ada ke 'monthly'versary nih..?? pelik kan.. bercinta punya gigih sampai setiap bulan pon nak sambut.. lantak la asal korang bahagia kan...katanya...)"

- tengok ko sajer wat aku sedey....

mesin.cinta.yg.dah.rosak

Adam Arjuna said...

Comment to Erni:

single-mingle lagi la.. tak caya ke.. cuba la uji try test tengok.. keskeskes...

hurmm..even kalu bukan kehkahseh pon yg wish.. by wishing happy valentine's ni pon meaning dats still igt akan tarikh tu kan..kan..kan..


Comment to Mesin:

mesin.cinta.yg.dah.rosak pulak dah..aiyooo...

hehe..terasa ke kawan..?? ahaks.. tiada kaitan antara yg idop ataupon mati yerk...bacaan umum jah!!

Lyn Yusoff said...

yeker single adik ku yg sorang ini. tapi akak rase cam ade yg suka kan. am i rite??
hehehe
jgn marah ok..

bagi kak lyn... ari2 adalah hari yg bahagia bagi pasangan yg bercinta.. tak perlu nak tunggu v-day uols.. hehehe

Adam Arjuna said...

singgle la uols...keskeskes..

lain² tu pon jawapannya kira² cam no komen la.. hehe..artis sgt kan!! saper la yg nak diriku yg serba kekurengan dlm segala sudut nih.. V-day pon tak sambut..takkan ada yg sudi..

(saja nak provok diri..hehe..!!)

fara said...

Hey adam ! miss you! =)

aikk, [da ke 'monthly'versary nih..?? pelik kan.. bercinta punya gigih sampai setiap bulan pon nak sambut.. lantak la asal korang bahagia kan...katanya...]

HAHA perli fara ke ? well honestly, evry 28th mmg fara akn ingat , yeah. monthly versary kan, katanyaaa.
haha, alaa actually its just tringat je, brapa bulan da tgether. mayb yg 1year tu bru akn clbrate la :))


Miss you!

ayuputeri said...

haha!
adam single mingle ye..
oOoo..
for me x perlu kot nk smbut bende tue..
tp 14feb i ingt sbb bday my fren n adik i..
so wajib la ingt bday diaorg kan..

Adam Arjuna said...

Comment to Fara:

hi sweety..miss u too la dear..
how's work??
hahaha..terasa ke?? tak de kaitan antara yg idop ataupon mati la..

tapi kalu betul tu, SMI la kan..?? keskeskes...

hope u happily ever after :p


Comment to Ayuputeri:

single la...huhu..
owh..kalu dah kebetulan besday, mmg kena igt la kan.. kang ada plak yg sentap..
cuma tak perlu je kot nak sambut V-day kan..

ayuputeri said...

yup!
datz rite...
huhuhu

Archive

There was an error in this gadget

My Blog List

 

@geNda | iNsPiRaSi | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates