Friday, March 27, 2009

Earth Hour 2009!

Kita.. di dalam hidup ni bukan tak biasa bergelap.

Kanak² zaman dulu, study pon bertemankan lilin jer..tetap juga success!

Kita tgk wayang pon dalam keadaan gelap, kerana kalu cerah dgn lampu letrik yg penuh memenuhi ruang, pasti tak kan buatkan kita asyik uk menonton.

Kadang-kandang bila ada trouble-shooting kat kawasan perumahan melibatkan bekalan letrik, habis seluruh kawasan akan mati tanpa satu pon cahaya lampu yg menerangi.

Jadi..

Kenapa masih berkata TIDAK hanya utk mematikan suis lampu atau bekalan letrik lain hanya dalam tempoh 1 jam jer..

Lakukanlah..

Berikanlah sokongan kita bersama kepada Earth Hour 2009 ni!

Kita mampu memberi nafas semula kepada dunia dan bumi kesayangan kita yang semakin uzur ni.

Sayangilah dunia kita!

5 comments:

rizz said...

ttup lmpu smbil tgok af7 leh x adam? ekekeke

jejaka anggun said...

dah tutup lampu ker lom?

KeMatZ said...

ko blackoutkan ajhe rumah ko
hehehehe...
baru lahh best...
paling best

TNB blackoutkan satu malaysia..
hehehehe

tapi boleh ke...

Adam Arjuna said...

Comment to Rizz:

urm,
boleh.. boleh.. boleh..:P
mesti tak leh ketinggalan la tu kan? ahaks!

Comment to jejaka anggung:

blom la bro!
masih dalam kecerahan lagik nih.
sana sudah bergelap ker??

Comment to Kematz:

kan...
blackout katanya..
meraban la aku nak mencari segala barang nnt nih..hehe

blackout satu malaya?? mcm la tak pernah kan..
ko deal la ngan sesapa kasi letup main generator dulu..

aiyooo statement...mati la aku!! hehe :P

KeMatZ said...

hahahahha.....
rasanya pernah kot dulu..
tapi tu pasal tak dirancang...

ni mmang dirancang....
hehehehe...

boleh ke...
matilahh semua maraba raba
nanti....

Archive

There was an error in this gadget

My Blog List

 

@geNda | iNsPiRaSi | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates