Thursday, March 12, 2009

Persamaan atau Kebetulan

Suka kan kita bila dpt tau ada org mempunyai tarikh lahir yg sama ngan diri kita..kena pulak org tu selebriti terkenal ke, si famos amos ker, bintang poojaaann dan idola kita ke..kan..kan..kan..

"beb.. ko tau, tarikh lahir aku sama ngan Siti Nurhaliza woooo....!"

"lorr... ye ker..?? best la ko eyh Siti sama tarikh lahir ngan ko!!"

Tu antara yg slalu kita dgr la kan.

Tapi penting ke ada persamaan cenggini?? Mana best nya..? apa faedahnya..?

Yup betul la.. bukan kita mintak dilahirkan pd tarikh yg sama ngan org len.. mak bapak kita tak pernah plan pon benda² ni segala. Tapi yg jd halnya bila diri kita sendiri yg rasa excited bila ada persamaan cam ni..tul tak?? Bila dok termenung sendiri, terpikir gak aku apa bestnya...??

Kita slalu mahu kan persamaan yg mcm ni..mcm tu...apatah lagi org yg disamakan tu adalah idola kita, lagi la teruja jadinya kan..

"Oittt mat, muka ko macam Harun Salim Bachik la..gerek seyh.."

(dgn megahnya menampakkan kebanggaan dalam diri kita)

Tapi..alangkah lebih baik kalu org samakan dan bandingkan diri kita dgn perangai dan keperibadian org lain sendiri kan.. rasanya kalu mcm tu lagi bagoss kot daripada menyamakan dgn tarikh lahir dan segala mak nenek nih.


Jika kita dilahirkan sama dgn tarikh keputeraan Nabi Muhammad s.a.w, tentu keperibadian diri kita yg akan diperkatakan..tul tak..? wat per nak bangga dgn tarikh ni sumer sedangkan perangai hancuss... lebih baik diri dikenang sbb perangai kita yg disenangi org len, bukan sebab muka je seiras tapi part lain, hadooo...

p/s: Masih blom terlewat kot kalu kita nak mengucapkan syukur sbb dilahirkan sebagai umat Nabi Muhammad s.a.w yg telah menyambut hari keputeraan baginda pada 12 Rabiul'Awal yg lalu bersamaan 9 March 2009.

Utk insan yg bergelar wanita..gadis..perempuan, makcik, datin, nenek, kakak, mak nyah (oopss!! ni tak termasuk :P).. SELAMAT HARI WANITA UNTUK ANDA!!

4 comments:

rizz said...

wuahaha adamm sape yg muka sama cm anuar zain tuh hiksss

Farazila said...

thank.....
terima kasih wish utk kami nie...hihihihi

KeMatZ said...

wahhh... mesti ko bangga sebab tarikh lahir ko sama ngan Tan Sri P Ramlee.... kan.... hehehe opss terbuka rahsia plak.... lariiilkkkk

Adam Arjuna said...

Comment to Rizz:

keskeskes...
ntah!! tak kenal saper mamat tu..
jumpa dlm google jaa...kekeke :P

Comment to Farahzila:

u r most welkam dear :)
haruslah appreciate insan yg bergelar wanita..
byk jasanya pada diri insan bergelar lelaki nih..hehe

Comment to Kematz:

aiyooo..
kantoi sudah...pesal bitau org beb.. :P
abis dah tak secret...keskeskes..

P/s: macam bagusssss!!!

Archive

There was an error in this gadget

My Blog List

 

@geNda | iNsPiRaSi | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates