Tuesday, March 03, 2009

Sejauh Melangkah


March kini menjelma.

March juga menandakan bulan ketiga bagi setiap tahun yg berlalu.. tahun yang pasti berubah pada setiap kalinya.

March membawa makna besar pada diriku. Kerana March aku wujud di muka bumi ini. Wujud pada perhentian yang kosong tentang kehidupan. Mencari arah tuju menempuh liku-liku hidup yg penuh dgn cabaran dan godaan..

Kadang aku tersenyum.. kadang aku juga berduka!

Tiap hari aku melangkah.. melangkah gagah mencari makna kehidupan.. melangkah gagah mencari ruang utk terus bertapak.. melangkah gagah mencari nilai sebenar 27.

Kenapa 27..? Ada apa dengannya...?

Persoalan yang kian berubah dalam mencari nilai sebenar erti hidup ini!

Semakin jauh aku melangkah, semakin penuh duri yg akan aku tempuhi.

Di luar tampak indah.. di dalam terasa sgt peritnya..

Mungkin mudah untuk berkata.. tapi jika dihitung segalanya..tak tertelan pahitnya utk merasa.

Namun yg pasti.. aku akan tetap terus melangkah. Mencari sesuatu sinar yg mungkin membawa kepada jawaban kepada setiap tanda tanya..

Sejauh mana pun diriku melangkah, akan aku pastinya jejaknya akan tetap diingatan..

kekal di sanubari ini.

.

..

...

p/s: perrghh..!! ayat aku kali ni sungguh puitis x terkata.. sori yerr.. saja nak coba buat pembaharuan.. :P paham2kan la diri anda yerr..

18 comments:

rizz said...

wahh menarik sgt entry ni hehe..+ gmbar2 yg jujur..suke lah..mesti besday adam kan xlme g..:p

♥Syamelia♥ said...

wahhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!
gitewwwwwwwwwww............
puitis sungguh post adam this time...

tp mmg best, even puitis tetap straight 4wrd 2 ampang point...
i lyke...
hhehehehhe...

aiyoooo...
gigih sgt kan...
rasanya, baru diriku menyerahkan cable, dah siap post...

whatever it is, keep up the work adam...
lalallalala....

ps: kalu mengikut DAFI dalam konsert ke 7 af5 & Kosmo! Ahad dalam salah 1 isu pada 2007, dia nk settle down pada usia 27...
adam lak?
care to say the same thing?
lalallalalallala....

♥Syamelia♥ said...

* keep up the good work adam...
(tertinggal lak :)

♥Syamelia♥ said...
This comment has been removed by the author.
Adam Arjuna said...

Comment to Rizz:

kes..kes..kes...
TQ very much riz :)
saja je adam nak try tukar2 ayat skit...hehe..

ok tak?

apa pon terus la support blog nih eyh...huuhu..

p/s: cam ne leh agak besday adam coming soon nih...:P


Comment to Syamelia:

puitis kan...katanya..walopon..
ahaks!!

baru uplod pic dah gigih wat posting kan...tak bley blah sungguh..ahaks..

apa pon tenkiu tenkiu keramna terus membaca blog tak semnggah nih..hehe..

p/s: ada ke dafi mention pasal nombor 27? hehe.. part adam lak.. biarlah rahsia...huhu.."no komen!"

kes..kes..kes..

Adam Arjuna said...
This comment has been removed by the author.
KeMatZ said...

kalau buat party jangan lupa iols occay...

kalau tak sentap resign dari ADAMARJUNA FC.....

hehehehehe....

ok boleh buka entry baru....

Lyn Yusoff said...

aiyooo..
ayat2 yg sungguh puitis uols..
agak menarik..
sesuai ngan pic adam yg meletops tuh..
btw cantik2 lah pic tu..
hehehehe

wahhh... adam nak settle down pd usia 27 nnti ker..
hope lah kan..
akak sentiasa mendoakan..
Amin... :)

Adam Arjuna said...

Comment to Kematz:

ahaks..next posting eyh.. hehehe :D

bro, kali ni no party² la..

ngak ada mood mau nyambut nya...hehe..

p/s: tp kalu ko nak blanja aku, on jerr...ahaks..!


Comment to Lyn Yusoff:

perli ke akak??
camera murah digital biasa je tuh, imej yg terpancar pon sekadar menepati piawaian jer.. blom sampai tahap excellent nak menang anugerah pulitzer utk pic terbaik lagik...

keh..keh..keh..

even mcm tu pon.. camera tu tetap byk jasanya kat adam ni..hehe :P

p/s: settle down...? settle up kot.. huhu

♥Syamelia♥ said...

aiyooo adam...
xbaik ckp camera murah taw!
nanti marah 'tuan tanah'...
camera 2 byk jasanya dkt kita semua taw...
'daulat camera'

dafi ada mention la, akak ingat lagi ok... hehehehhe...

adamarjuna fc? nak join... nk join...

Adam Arjuna said...

Comment to Syamelia:

even adam mentioned 'murah' pon,

but still quote "camera tu tetap byk jasanya kat adam ni!"

tu kan lagi penting!

murah ke tak, yg penting pic yg diambil tu tetap jd kenangan..
kan..kan..kan..

erk!! adamarjuna FC?? bila masa ditubuhkan...?? kesian la kat dafi nnt kalu akak join...huhu

[r][a][y] eusouff said...

fuiyooo
uik
dah macam masuk blog megat plak entry ni...hahahhaha

borang arjuna fc bila nak kuar?

akraminHARIRI said...

HAPPY BIRTHDAY BRO...~

Adam Arjuna said...

Comment to Ray:

erkk...
tak dak la sampai mcm tu kot mr. ray.
blog adam ni masih blog besa jer.
'blog majalah' katanya..
keh..keh..keh..

p/s: borang tgh cetak.. hehe:P


Comment to Akramin:

ahaha...
besday aku lambat lagi daa..
apa pon thanks bro..
wah..antara org terawal wish nih :P

x de hadiah ker...? ahaks!!

Clarence Koh said...

dafi dan shila duet rentak optimis. layan lah kat youtube! sedap lagu tu...

Lina said...

i like this..
ada apa dgn march??
you and me will turn a year older..

hahaha!
ada apa dengan umur?
:p

Adam Arjuna said...

Comment to Clarence Koh:

bro, TQ for dropping by and for the info pasal lagu tu..

dah layan pon.. menarik gak kan..


Comment to Lina:

yeah!!
kita serupa.
march byk benda berlaku kan?
but anyhow, still hope for the best evry year kan...

ada apa dgn umur?? ---> makin tuaa.. hehe :P

ayuputeri said...

hahaha~
nice pic n nice posting!
love it..
boleh tahan gak kan ayat2 adam..
wahhh~
kalah la kite cm2..
huhu..
apa2pun semoga bulan march memberi kenangan terindah buat adam..
heheheh..
all da best beb!

Archive

There was an error in this gadget

My Blog List

 

@geNda | iNsPiRaSi | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates