Wednesday, April 08, 2009

Tentang Blogger Awards

UPDATE : YOYOOH.COM BLOGGER AWARDS 2009


Well, kat sini aku nak update skit pasal Anugerah Blogger Awards 2009 anjuran portal belia YoyoOh.com ni. Rasa-rasanya sumer readers dah tau kot pasal kewujudan portal dan penganjuran blogger awards ni kan? Kalau pada yg belum maklum tu..just click SINI utk maklumat lanjut ok..

Hai la Adam Arjuna.. Orang buat blog, ko pon nak buat blog...
Orang menulis, ko pon nak menulis.. sumer nya nak mengikut orang.. :P

Anyway, sempena penganjuran blogger awards 2009, blog aku secara tak sengaja nyer pon dah 'ter'turut serta sebagai calon akhir anugerah ni. Wah..!! Ala² anugerah bintang popular pulak kan? ekekeke..

Dari lebih kurang 100 blog yg dicalonkan, then di saring lak menjadi 45 melalui teknik voting dari sumer pengujung² portal YoyoOh utk disenaraikan melalui 9 kategori akhir yg dah dijalankan oleh moderator portal ni. Huh..!! Struggle beb...

Okey la.. Senarai kategori pon dah kuar. Pada yg pernah vote blog ni, [ @geNda iNsPiRaSi ] sehingga tersenarai pulak ke kategori akhir, aku nak ucapkan terima kasih la bebanyak. Buat blog ni bukan utk raih perhatian, tapi utk kongsi apa kita sumer boleh kongsikan..tul tak..?

Below are the nominees for Yoyooh.Com Blogger Awards 2009 :

1. BLOG DIARI WANITA TERBAIK

2. BLOG DIARI LELAKI TERBAIK

3. BLOG INFORMASI / EDUTORIAL TERBAIK

4. BLOG LIFESTYLE LELAKI TERBAIK

http://adamarjuna.blogspot.com
http://bukuria-malaysia.com/
http://blog.mohdimran.com/
http://freakyfrid.blogspot.com/
http://viedash.blogspot.com/
http://harizshazalli.blogspot.com/

5. BLOG LIFESTYLE WANITA TERBAIK

http://celikhuruf.blogspot.com/
http://bukuria-malaysia.com/
http://blog.mohdimran.com/
http://freakyfrid.blogspot.com/
http://redfapet.blog.co.uk/
http://farridhusin.tumblr.com/

6. BLOG PENULISAN KREATIF

http://ajamihashim.blogspot.com/
http://qaisyjaslenda.blogspot.com/
http://afiqsays.blogspot.com/
http://freakyfrid.blogspot.com/
http://redfapet.blog.co.uk/
http://cartoonrama.blogspot.com/

7. BLOG ULASAN FILEM TERBAIK

http://amyikram.blogspot.com/
http://bukuria-malaysia.com/
http://blog.mohdimran.com/
http://tontonfilem.blogspot.com/
http://ajamihashim.blogspot.com/
http://adamarjuna.blogspot.com

8. BLOG LAYOUT PALING KREATIF

http://cartoonrama.blogspot.com/
http://nurulism.com/
http://tothecircus.blogspot.com/
http://saffawati.com/
http://sawanila.com/
http://afiqsays.blogspot.com/

9. BLOG REMAJA TERBAIK (BAWAH 21 TAHUN)

http://deathsex.org/
http://killerguy999.blogspot.com/
http://tirablurb.blogspot.com/
http://sweetmyra89.blogspot.com/
http://saffawati.com/

10. BLOG TERBAIK

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Yup! As you can see, there's nine categories of awards to be won and one will be annouce as Best Blog for YoyoOh.Com Blogger Awards 2009. Blog siapakah itu, hanya ANDA yg menentukan. Keputusan di hujung jari anda. Hahaha.. (ada cam AF tak..? ekeke..)

OoOppPss!!

Cam ne nak undi?

Senang je..

Pada anda di sana yg ingin terlibat untuk mengundi blog pilihan, blog kegemaran dan blog yg korang minati.. haruslah mendaftar terlebih dahulu di portal YoyoOh.Com ni sebab hanya ahli berdaftar je yg layak untuk mengundi di final stage ni.

So.. pada semua calon², gudluck utk korang. Bak kata Vince AF1, "kita semua pemenang, tiada pengalah!" ahahaha..(banyak tgk TV la aku..! :P)

19 comments:

rizz said...

adam de potensi mng yeay!! klau mng bnje minum haha da vote nehh

voice2...u said...

adam.. aku dah undi ko... aku bg markah plg tinggi tuk ko...

KeMatZ said...

tahniah lahh ADAM...

TAK SANGKA YER...


but aku lebih menanti blog ini masuk ruangan KOSMO....

heheheheh ... masih menanti...

edzlin007 said...

good luck adam.

fushairie said...

well....mcm aku ckp byk kali kt ko (byk ker..?? byk jugak la kan)
u define it very well..
siap dua pencalonan tuh..
artis mee segera pn leh tentu tercalon di peringkat akhir..
as kematz cakap..
bila la ko lak nak masuk kosmo!
tp jgn lupa jemput kitorang jd backdrop masa interview nnt erk..


hehe..~~~

joegrimjow said...

caya lah
camne nak vote ni?
huhu

Adam Arjuna said...

Uiks..tak sempat nak reply comment :P

Comment to Rizz :

potensi menang? ahah
kelakar la rizz ni..
Insya-Allah...
prizes dia aper eyh.. hehe..
minum kat mamak je la eyh yg den termampu..
wah!! berangan nih... astaga..


Comment to Voice2heart :

Mie-G, tenkiu bro..
terharrrooooo..
undi la lagi.. hehe :P

Adam Arjuna said...

Comment to Kematz and Edzlin :

ahaha..
tenkiu..tenkiu..
hehe :P

tapi nak correction skit yer ecik kematz, ada apa pulak dgn KOSMO tu? aku bukan saper-saper..

:P

Adam Arjuna said...

Comment to Fushairie :

i define it very well?? tentang apakah???

dan2 je la ko ni, statement sgt nak mengujakan aku jer.. hehe

apa pon aku bersyukur pada rezeki yg Allah swt kasi nih.. hehe
lagi la tak bley blah ayat ni..

p/s: hentikan la dgn statement2 ngarut mu itu yer..

**peace no war :)


Comment to Joegrimjow :

nak vote?
just masuk je http://www.yoyooh.com tu..
then register as member..simple and free jer...

then ko vote la mana yg berkenan kat hati..:P

kat page aku ni pon ada link dia..

alifstyle said...

All the best, bro!

Secara tidak langsung, ini akan memperkenalkan blog kita pada ramai orang baru.

Ini juga hadiah.

Adam Arjuna said...

Thanks bro..

all the best to u too.. ko pon tercalon gak kan..? hebat!!

ak setuju, may be nak cara nak perkenalkan blog.. tapi aku tak harap sgt la blog aku ni terkenal.. sbb bg aku buat blog bukan utk terkenal, tp nak share stori je.. plus, bley tambah kenalan..

kan..

**peace no war :)

fadz said...

slm.. semoga berjaya

mesin.masa said...

insyaalah...aku doakan ko berjaya...

Adam Arjuna said...

Comment to Fadz :

thank you bro..
and best of luck kat ko jugak..
chaiyuk! chaiyuk!

yg penting keep updating ur blog bro..


Comment to mesin.masa :

Thank to u!
Insya-Allah..
thanks for ur support..

**world peace :)

akraminHARIRI said...

gempaks bro....~
da popular jgn lupa kwn2..nk karoke sme2.. ;p
heheh

tira said...

All the best tuk cik Adam! weeeee!~

:D

Adam Arjuna said...

Comment to Akramain :

beb..aiyo statement!!
POPULAR ke..? wakakaka..
segan la aku nak karoke ngan bakat baru dlm bidang nyanyian cam ko ni..
impress aku!!


Comment to Tira :

Thank you tira :P
so nice of u.. hope the same for u too k..
keep it up..
anyway, thanks for drop by..

farridhusin said...

yeah!
semua adalah pemenang,
tiada pengalah..

semoga berjaya ya!

Adam Arjuna said...

setuju........

"emua adalah pemenang, tiada pengalah"

wah! mcm masuk competition aper jer...eheh

Archive

There was an error in this gadget

My Blog List

 

@geNda | iNsPiRaSi | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates